Znowu muffiny. Na szybko, na jutro na uczelnie. Wpis też na szybko, bo zaraz powrót do nauki :/
Składniki:
- 3 banany
- 7 łyżek płatków owsianych
- 7 łyżek zmielonych otrębów owsianych
- 1 jajko
- 2 suszone figi
- 1/2 łyżki miodu
- 1/2 łyżki brązowego cukru
* opcjonalnie 1/2 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Banany zblendować lub rozgnieźć widelcem. Wymieszać z jajkiem, dodać resztę składników i pokrojone drobniutko figi. Ilość cukru wg uznania i też od dojrzałości bananów - dojrzałe dają już dość słodyczy same w sobie. Masę odstawić na 10 minut, aby otręby spęczniały. Następnie wylać do foremek i piec ok. 20 minut lub dłużej do zarumienienia w 180 stopniach.
lubię takie babeczki ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne z nich babeczki :)
OdpowiedzUsuńOwsiane muffiny to moja wieelka miłość! Mam pomysł na koleje śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBędę zaglądać częściej :D
Ależ się pięknie prezentują. Dziękuje za udział w akcji
OdpowiedzUsuńzabierać ze sobą takie muffiny to super pomysł ! owsiane jedne z najsmaczniejszych :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności:)Monika Szlązak
OdpowiedzUsuńMuffinki samo zdrowie ;D
OdpowiedzUsuńO każdej porze dnia mozna ją zjeść:)
OdpowiedzUsuńMuffiny bardzo lubię, ich nigdy dość :) A Twoje prezentują się pysznie!
OdpowiedzUsuńFaktycznie, foremki mamy identyczne :D
OdpowiedzUsuńMuffinki genialne :) Proste i zdrowe :)
lekkie i zdrowe:) prezentują się fantastycznie:) mniam:)
OdpowiedzUsuńlepszego drugiego śniadania sobie nie wyobrażam :)
OdpowiedzUsuńDodatek bananów mnie bardzo cieszy :) To świetne połączenie :)
OdpowiedzUsuńMagic Stars można teraz zakupić w Tesco w przystępnej cenie :D
OdpowiedzUsuńooo..! Prosto, szybko i taaak słodko :) Bardzo lubię tą wersję muffin :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam słodkie :D
OdpowiedzUsuńFajny przepis zapisałam do wypróbowania :D
OdpowiedzUsuńA jak smacznie wyglądają, wow :)
OdpowiedzUsuńile mniej więcej waży jedna muffinka?
OdpowiedzUsuń54 gramy
UsuńZrobiłam i... totalna porażka... Zrobiłam dokładnie tak, jak w przepisie, a one nawet wyglądem nie przypominają Twoich :( Bardzo dietetyczne, weźmiesz gryza i więcej nawet na nie nie spojrzysz :)
OdpowiedzUsuńDziwne, mi wychodzą za każdym razem, a robie zawsze wg. dokładnie tych samych proporcji. Może się nie dopiekły, trzeba było je potrzymać trochę dłużej w piekarniku? Każdy piekarnik jest niestety inny...
UsuńCzy można czymś zastąpić suszone figi? Lub zamiast ich dodać np. odpowiednią ilość startej gorzkiej czekolady? I ile ważą te 2 suszone figi?
OdpowiedzUsuń